© Райстрой ООД
Lemon.bg

Св.св. Константин и Елена

Българският Черноморски курорт Св.Св. Константин и Eлена се намира на 8 км северно от центъра на Варна.
Освен почивните бази, хотелите, развлекателните заведения и спортните съоръжения, на територията на комплекса се намира и параклисът "Свети Свети Константин и Елена", който някога е принадлежал на манастир, изграден в чест на император Константин и неговата майка императрица Елена.

Известен е с лековитите си минерални извори. Старото име на курорта, което е все още доста популярно сред варненци, е "Дружба”. Целогодишно в "Свети Свети Константин и Елена" работят два открити басейна с гореща минерална вода, единият от които денонощно. Под атракцията кораб-ресторант "Сириус", е т.нар. "топлата вода", където горещ извор се влива в морето и дори през зимата се посещава активно. В близост е грандхотел "Варна".

Посещава се предимно от български и руски туристи. Изградени са множество места за забавление - интернет клубове, ресторанти, барове, магазини за сувенири и дрехи, рали писта, водни спортове, джетове, "банани", сърф и други. В комплекса функционират полицейски участък, поща, аптека, бензиностанция и здравен център, а до него има редовни градски линии от ж.п. гарата и центъра на Варна.